Donderdag 23 juni, vaccinatieprogramma
Door: Yvonne0204
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
23 Juni 2011 | Kenia, Limuru
Vandaag mocht ik helpen bij de moeder en kind afdeling, vaccinaties geven.Als ik aankom om half 10, de reis ernaartoe duurt al een uur, zitten er al rijen met moeders en hun baby's te wachten. Eerst moeten ze 100 Keniaanse shillingen betalen bij de ingang (dat is voor iedere bezoek in het ziekenhuis zo, eerst betalen, dan behandeling), dan worden ze met 3 tegelijk naar binnen geroepen, baby wordt gewogen, krijgt 2 druppels in de mond als bescherming tegen polio. Daarna krijgen ze in ieder beentje een injectie. Ik injecteer op de poli alleen in volwassen mensen hun bil haha, dus dit was heel even kijken en dan ook meteen doen! Ik heb ze allemaal aan het huilen gemaakt! OOOOCH zo zielig, maar het is voor het goede doel!
In de koffiepauze kreeg ik een kop warme melk met een halve theelepel cacaopoeder, hot chocolate en een stukje zoete aardappel, was lekker!
Om half 2 was de laatste baby geprikt en mocht ik lunchen in de tuin van het ziekenhuis. De anderen waren ook klaar met het ochtendprogramma, om 14.30 werden we al weer gehaald met het busje.
We dachten terug te gaan naar ons huisje maar we gingen direct naar de taalschool, hebben een uur Swahili-les gehad,dat was ook leuk.
Drukke dag dus, vanavond is er een barbeque in de tuin van Brackenhurst georganiseerd, groot kampvuur in het midden, alle vrijwilligers in een grote kring eromheen, geweldig! Eten was lekker, denk niet dat we hier zo snel iets oplopen aan de darmen (laat ik het maar meteen afkloppen!)'
Morgen naar de sloppenwijk en 's middags naar de markt in Nairobi, ben benieuwd!
Het is nu 21 uur en echt om 21.30 ligt bijna iedereen op 1 oor. Zoveel indrukken, hele dag engels praten!
dusss ik ga richting bed. Lief dat jullie allemaal zo reageren en meeleven, vind ik geweldig!
Tot de volgende keer
Tot de volgende keer
23 Juni 2011 - 19:09
Riek:
wat een ervaring weer zeg
zat al opje verslag te wachten, was gewoon heel nieiwsgierig wat je vandaag weer zou gaan doen
en oh als ik lees van die prikken oei oei
en dan heerlijk eten, lekker bbqen krijg er trek van
en alles klinkt al weer beter dan gister
en wat een leuke kleintjes, maar wat zijn die dik ingepakt
en ik zou zeggen snurkse want je moet morgen wel heel vroeg op
x riek -
23 Juni 2011 - 19:24
Cor:
Hoi Yvonne,
Leuk verslag weer en leuke foto's. Krijg hierdoor een goed beeld waar je bent en wat je doet. In je verslag kom je een stuk vrolijker over, dan gisteren. Je hebt het duidelijk meer naar je zin gehad vandaag. Het is wel lekker dat het eten en drinken daar bij jou allemaal (tot nu toe) op orde is. Is een (mogelijke) zorg minder. Ik vind het wel knap van je dat je alle volwassenen aan het huilen hebt gemaakt, tenminste zo begrijp ik dat. Ben je soms aan het darten geweest? Als "extraatje" leer je ook nog Swahili. Geweldig! Ben reuze benieuwd naar je ervaringen morgen in de sloppenwijken. Zal wel heel apart en indrukwekkend zijn, lijkt me. Tot schrijvens.
Groetjes Cor -
23 Juni 2011 - 19:56
Sonja:
Hey Yvonne,
Wat een leuke verslagen maak je ik krijg erbijna zelf zin in!! :)
Super om te lezen wat je allemaal doet en mee maakt.
Ik zou zeggen geniet ervan!!
Dikke knuf Sonja -
23 Juni 2011 - 22:16
Diana Uludag:
hoi yvonne wat een mooie foto''s , en dan ook nog taalles ! je steekt er heel wat van op en als je terug bent in het ziekenhuis in nederland dan kan je als tolk ook nog aan de slag .
morgen in iedergeval sterkte in de sloppenwijk zal wel erg indrukwekkend zijn wat je daar alllemaal te zien krijgt. ik vind je reisverslag heel leuk om te lezen en elke dag doe je dat , toppie !!! groetjes diana