Eerste bericht uit Limuru - Reisverslag uit Limuru, Kenia van Yvonne Bakker - WaarBenJij.nu Eerste bericht uit Limuru - Reisverslag uit Limuru, Kenia van Yvonne Bakker - WaarBenJij.nu

Eerste bericht uit Limuru

Door: Yvonne0204

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

21 Juni 2011 | Kenia, Limuru

Maandag.
Het duurde even voor ik internetverbinding had, maar het is gelukt!
Maandag ben ik om 20.15 uur geland in Nairobi, prettige vlucht van 8 uur gehad, stijgen en landen blijft altijd even spannend.

Aangekomen moest ik direct een visum regelen, had geen idee waar ik heen moest, maar er waren meer mensen die op zoek waren. Heel vreemd als je binnenloopt, het is heel klein en overal ligt vloerbedekking, ruikt een beetje muffig! Bij de douane stond een lange rij voor een visum, heb daar een uur in de rij gestaan, al mijn vingers op een scherm gelegdm 25 euro betaald en in mijn beste Swahili gezegd `Jambo (hallo) en asante (dankuwel. Dat werd geloof ik wel op prijs gesteld. Koffers gepakt en toen door de deur heen! Vond het zo jammer dat ik geen fototoestel bij de hand had, want dit is niet te omschrijven wat je dan ziet!! Wel 100 Kenianen die in een horizontale rij naast elkaar staan met bordjes met namen er op. Jaaaa, dat betekent dus langs de hele rij lopen met 2 koffers om te zoeken naar jouw naam. Ik liep naar links, nee hoor, toen weer helemaal terug en uiteindelijk stond daar een aardige mijnheer met mijn naam op een briefje! Naar de auto gelopen(in de regen!!) en toen een rit van een uur gemaakt. Ik wou al aan de rechterkant naast hem instappen toen hij me gebaarde dat ik iets anders moest doen, had niet zo snel in de gaten dat ik aan de linkerkant moest instappen. Stuur zit namelijk aan de rechterkant.
Heb af en toe met mijn ogen dicht gezeten. Gordels hoeven niet om, ze passeren soms met zijn drieeen naast elkaar, rijden door rood licht (no problem, if there is not other traffic). Het was om 18.30 uur al donker, dus heb weinig gezien van de omgeving, wel heel veel mensen die op straat lopen, heel veel zwervende honden ook.

Maar Brackenhurst, waar ik 4 weken verblijf, ligt in een schitterende omgeving, midden tussen theeplantages. Park ziet er prachtig uit. de meeste andere vrijwilligers zijn zondag of maandag gekomen, 3 uit Schotland, 3 uit Nederland en een paar uit Engeland.
Ik was om 23 uur binnen en eigenlijk na even kennis gemaakt te hebben, zijn we allemaal gaan slapen.

Dinsdag.
Opgestaan om 6.30 uur. Er was meteen een doucheschema gemaakt, 2 douches en 10 mensen, om 7.30 uur ontbijt, dat vraagt om afspraken!
Lekker warme douche, normale wc haha, had geen idee wat ik moest verwachten! Ontbijt: geroosterd brood, witte bonen, gebakken aardappels, cornflakes, maar geen hagelslag of jam. Morgen potje nutella maar meenemen! En heeeerlijke cappucino!

Vanochtend eerst introductie gehad, uitleg gekregen. Morgen mag ik me melden in het Kikuyu hospital. Vanmiddag zijn we nog met zijn drietjes naar een weeshuis geweest, Nicole uit Zurich gaat daar morgen helpen. Vandaag hebben we daar een hele grote bak met bonen gesorteerd, wordt morgen een lunch van gemaakt voor de kinderen. We hebben het onderkomen bekeken,, schrijnend! Bedden, kale muren, kapotte kleding, stank van urine, maar met liefde verzorgd.Toen we daar zaten kwamen er kinderen uit school vandaan. Allemaal gaven ze keurig een hand "heb inmiddels al zo vaak Jambo gezegd! Zo ontroerend om te zien.

De organisatie brengt ons iedere dag naar het project waar we werken. Vandaag werden we door Bernard gebracht, er gaat met recht een wereld voor me open. Wat je ziet onderweg! Winkeltjes zonder etalage, de grond is rood, mensen met grote takkenbossen op hun ruggen, kaartjes met ezels ervoor, die je kunt huren!
Een man met een fiets met achterop een baal met tuinafval, echt je hebt ogen tekort om alles te zien en in je op te nemen! Geweldig!

Morgen meer! Bedankt voor alle berichtjes die jullie gestuurd hebben, vind het erg leuk dat iedereen zo meeleeft!
Liefs uit Kenia!

• 21 Juni 2011 - 15:15

Irma:

Hoi Yvonne,
    Lekker dat je reis naar omstandigheden goed tot super is verlopen.
    Heel veel arbeidsvitaminen toegewenst en ook lekker genieten.
    Ga je volgen............................
    Vele groeten uit de Goorn.

• 21 Juni 2011 - 15:22

Diana Uludag:

Hoi Yvonne net je ve!!rslag gelezen , gelukkig is de reis goed gegaan en heb je al eerste indrukken opgedaan . Ja de armoede is daar heel groot en zie je maar weer hoe goed onze kinderen het hebben. Geweldig dat je zo een goed werk doet in je vrije tijd. Soms zal het even slikken zijn als je al die ellende ziet en weet dat je maar eventjes kan helpen , maar gelukkig zijn er nog steeds mensen zo als jij !!!! die proberen er wat aan te doen. Blijf gezond !! groetjes uit een regenachtig nederland , diana

• 21 Juni 2011 - 16:36

Sonja:

Hey Yvonne,

wat super je verslag mijn jas nog aan na het werk om het te lezen!
    Geniet ervan en ik geniet vanuit enkhuizen mee.

Liefs,
    Sonja

• 21 Juni 2011 - 16:58

Thijs:

Hoi Mama,

Gelukkig zijn er wat 'westerse' mensen waar je mee kan praten, toch een thuisgevoel.
    Benieuwd naar je volgende verhalen...Hou je haaks daar en be safe...

En je wist letterlijk alles van Kenia behalve de (afwezige) verkeersregels!

x Thijs

• 21 Juni 2011 - 17:26

Jan:

Hoi Vonnie,
    Nou, de kop is er voor allebei af, he?
    Leuk, om je verslag te lezen.
    Mijn 1e 2 werkdagen zijn ook heel goed verlopen.

Hou je haaks en ik lees je wel weer.

Groetjes
    Jan

• 21 Juni 2011 - 17:44

Ella:

Hallo tante Yvonne ik hoop dat je het leuk hebt daar in Nairobi .
    Maar er zijn niet veel mensen waar mee je kan praten veel suc6 nog

BYeeee <3 xxx Ella

• 21 Juni 2011 - 17:58

José:

Als je dat zo allemaal vertelt zie ik het voor me, lijkt me een hele ervaring zo'n ver onbekend land!

En de temperatuur? Is het warm?

groetjes

• 21 Juni 2011 - 18:09

Fred En Jolanda:

hoi,
    Gelukkig je bent er! veel mooie dingen en minder mooie dingen zo te lezen.
    Zo goed hebben wij het dan hier in Enkhuizen. Ook al denken we dat we niet rijk zijn nu weet je beter (grapje)
    Nou geniet ervan en vooral ook goed uitrusten en gelukkig!! cappucinoooooo!!!
    Gelukkig hoef je noet zelf auto te rijden daar. Pff.
    Benieuwd naar je volgende verhaal
    X Jolanda en Fred

• 21 Juni 2011 - 20:20

Marjan:

Hoi Yvonne,
    wat leuk jouw belevenissen te lezen en heel mooi dat je er van geniet Ben benieuw naar morgen!
    Optwerk gaat het zoals gebruikelijk, druk, Marga ziek.. Maar we zijn er nog hoor. Mooie gedachte dat bonen sorteren ook heel nuttig is!
    Hou je taai, veel plezier
    liefs van Marjan

• 21 Juni 2011 - 20:39

Martin En Rink:

Hé Yvon.

Meteen een leuk verslag. Hoezo fototoestel niet bij de hand. Het is juist zo'n kleintje die in je binnenzak (or where ever) past. Ben erg benieuwd naar de foto's die je wel maakt ; )
    Ik zie nog niet echt een cultuurshock in je verhaal. Goede voorbereiding zeker.
    Veel plezier nog en doe veel goeds.

M + R Avenhorn

• 22 Juni 2011 - 07:06

Larissa:

hey! goed te lezen dat je heel bent aangekomen. alles wat je schrijft kan ik zo voor me zien! .. nog steeds jaloers!! (haha). je zit in de regio waar chris ook huist. zal eens horen of ie thuis is, prive gamedrive regelen ofzo.. wie weet! heel erg genieten! ben benieuwd naar je ziekenhuis ervaring. wel veeeeel foto's maken he!!
    knuffie laris

• 22 Juni 2011 - 07:55

Riek:

ben benieuwd naar de volgende ervaringen en ook of hoe het daar kwa temperauur is
    x rriek

• 22 Juni 2011 - 08:13

Cor:

Hoi Yvonne,
    Goede reis gehad lees ik. Leuk en goed leesbaar verslag. Zeker tot de verbeelding sprekend. In alle opzichten een totaal andere wereld daar, he? De indrukken die je daar opdoet en het feit dat je daar zo in de weer bent, kunnen er zomaar voor zorgen dat die vier weken daar omvliegen, lijkt mij. Ik wens je daar in een hele mooie periode toe. Ik blijf je verrichtingen daar in Kenia met belangstelling volgen.
    Groetjes Cor

• 22 Juni 2011 - 11:17

Martine:

Hey Yvonne,

We zijn je helemaal vergeten een prettige reis te wensen! Ben blij dat je goed bent aangekomen! Heel veel plezier en ook succes daar. Je zal moeilijke dingen zien denk ik.
    Geniet van de omgeving!

En doe voorzichtig! Benieuwd naar je volgende verhalen!

Xx Martine, Stephan en Luuk

• 22 Juni 2011 - 13:27

Toos:

Hallo Yvonne,
    Ik vond het ontzettend leuk om je belevenissen van de eerste dag te lezen. Zie uit naar vervolg.
    hartelijke groet,
    Toos

• 26 Juni 2011 - 07:29

Mariëlle:

Een wereld van verschil zo te lezen. Wat moet het een enorme ervaring voor je zijn en dan ben je er nog maar net. Geniet van alles wat je ziet. Leuk je te volgen!